Bús Balázs is felszólította Karácsonyékat, hogy léptessék vissza Hagyó Miklós emberét

Tovább gyűrűzik a botrányos ügy.

2024. 05. 10. 22:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, Karácsony Gergelyék jelölték a listájukon Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes emberét, ami miatt Vitézy Dávid kifakadt. A főpolgármester-jelölt szerint pártpolitikusok helyett szakemberekre lenne végre szükség a fővárosi cégek vezetésében, nem pedig olyan emberekre, akik visszahoznák a Hagyó-korszakot a Városházára. 

Bús Balázs az ügy miatt Ungár Péterhez nyílt levelet intézett. Emlékeztetett: Vitézy Dávid arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy vegye le a listájáról Czeglédy Gergőt, mert nem tisztességes politikus.

Mi ezt tudjuk, hiszen itt, Óbudán alpolgármester, ahol az elmúlt hónapokban egy letartóztatási hullám borzolja a békés óbudai polgárok életét. Az önkormányzat jelenlegi vezetéséhez közvetlenül csatlakozó személyek ülnek előzetesben számlagyártás miatt: súlyos közpénzeket vittek haza munka nélkül

– írta a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, majd rámutatott: az MSZP–DK–Párbeszéd-koalíció mellett az LMP Óbudán ugyanezt a Czeglédyt támogatja, miközben a fővárosban le akarják vetetni Karácsony Gergely listájáról.

Igazuk van a fővárosi listában. Arra kérjük azonban önöket, hogy Óbudán se támogassák Czeglédy Gergőt, ahol  egyéni körzetben jelölt, és ahol alpolgármester. Érjék el, hogy Czeglédy ne legyen óbudai jelölt. Ha nem tudják, akkor lépjenek ki azonnal a támogatói közül

– nyomatékosította kérését Bús Balázs.

 

Czeglédy ügyeit nehéz elfelejteni

Vitézy Dávid korábban emlékeztetett, hogy 2007 és 2010 között évekig küzdött a Városházát és a BKV-t behálózó vörös polip és korrupciós gépezet ellen, a Hagyó-ügyként ismert BKV-s bűnszervezetet feltáró nyomozások egytől egyig a BKV felügyelőbizottságában általa kezdeményezett vizsgálatok nyomán indultak el.

Nokiás doboz, túlárazott tanácsadói szerződések, százmilliós végkielégítések – rég volt, de máig emlékezetes az, ahogy szétlopták a BKV-t akkoriban. Alig győztük helyreállítani a közösségi közlekedés renoméját és a BKV szabályos működését a BKK létrehozása után

– írta a főpolgármester-jelölt.

Karácsony újabb Gyurcsány-fiókát akar hozni a városházára. Nem volt elég a hídpénzbotrány, még a nokiás dobozokra is csorgatja a nyálát

– értékelte az ügyet Szentkirályi Alexandra. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje emlékeztetett: Czeglédyről azt érdemes tudni, hogy amióta Óbuda balos alpolgármestere és Karácsony Gergelyék vannak a Városházán, azóta „hipersebességgel” gazdagodik, 2019 óta 183 millió forinttal növelte értékpapírvagyonát, és öt új ingatlant is beszerzett.

– Pontosan ez az a romlott gyurcsányi rendszer, amelyet Karácsony újrateremtett a Városházán – mutatott rá a kormánypártok jelöltje.

Borítókép: Bús Balázs (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.